320px-Computer_Keyboard_MOD_45155531
3 Maj 2015 | Asnjë Koment

Kush dëshiron të mari shtetësinë Italiane,  duke filluar nga data 18 maj do të mund të bëjë gjithçka në internet. Kur shtatorin e shkuar ministri i Brendshëm Angelino Alfano u thirr në Parlament, premtoi një revolucion të vogël. “Do të shtojmë personelin që shqyrton kërkesat e do të informatizojmë më shumë procedurën” siguroi. Nuk ka ndonjë të dhënë nëse vërtet janë shtuar (e sa janë shtuar) punonjësit e ministrisë që merren me këto praktika pas premtimit të Alfanos, por përsa i përket informatizimit diçka ka nisur të lëvizë. Në 18 maj do të debutojë kanali i ri për nisjen telematike të kërkesave ...

rama-prezantimi-qeverise

Kryeministri i zgjedhur Edi Rama i dha fund hamendësive dhe aludimeve për emrat e ministrave që do të ulen në kabinetin e qeverisë së re, duke surprizuar jo pak me emrat e ministrave të rinj, që do të marrin detyrën në fillim të shtatorit.  Zoti Rama gjatë një konference për shtyp, pak përpara se të [...]

Shqiperi

1 Gus 2013 | Asnjë Koment
standards-poors

GDP-ja e Italisë, pas rënies me 1.9 për qind të parashikuar për 2013-n, do të ketë një rënie në afate reale prej 9 për qind në gjashtë vitet e fundit, me një minus 25 për qind për investimet dhe një prodhim të brendshëm nën nivelet e 2007-ës.  Është ky vlerësimi i agjencisë së kreditimit “Standard [...]

Itali

25 Kor 2013 | Asnjë Koment
rama-kryeministri-italian

Pas takimit me kreun e qeverise italiane Letta, ku mori mbështetjen për integrimin në BE, Edi Rama, në kuadër të vizitës së tij në Itali si Kryeministër i zgjedhur i Shqipërisë, pati edhe një takim me Ministren e Jashtme Bonino.  “Jam shumë e kënaqur që pata këtë mundësi të shoh mikun tim Edi Rama në [...]

Itali

19 Kor 2013 | Asnjë Koment
syri

Bukuria e kërkuar nga shumë prej nesh gjendet aty buzë rrugës nacionale Sarandë-Delvinë-Gjirokastër, një zonë mes ujërave që burojnë nga shpatet e Malit të Gjerë dhe burimit të njohur me emrin ”Syri i Kaltër”. Nëse udhëtimi ndjek të kundërtën e rrjedhës së Bistricës, arrin në burimin e Syrit të Kaltër, aty ku gjelbërimi shkrihet në ujërat që [...]

Shqiperi

14 Kor 2013 | Asnjë Koment
gazi

Pas miratimit të planit kombëtar sektorial për gazsjellësin Trans-Adriatik, përgjegjësi i sektorit të Hidrokarbureve në Ministrinë e Energjetikës, Stavri Dhima bën të ditura detajet e projektit që shndërron Shqipërinë në pikë kalimi të gazit natyror që vjen nga Azerbaxhani, me destinacion Evropën perëndimore. “Pjesa shqiptare hyn në zonën e Korçës, në luginën e Devollit, afër [...]

Shqiperi

7 Kor 2013 | Asnjë Koment